Fotoğraf ve fotoğraf ile ilgili bilgileri içerir.

Kaçkar Yaylaları

Hiç yorum yok
Doğu Karedenizin yüksek yaylalarının son günleri. Her mevsim sürpriz yağışlara açık bir bölge olduğundan Temmuz - Ağustos aylarında bile gitseniz hazırlıklı olmalısınız. Ben 15 Ağustos civarında gittiğimde bezelye büyüklüğünde dolu yağmıştı kafamıza.

photo
* Pentax Z20, Pentax 28-80mm, Sensia 100, 28mm.

Sabah'tan aşağıdan gelen bulutlar kendinizi pamukların üstünde yürüyormuş gibi hissetmenizi sağlıyor, öğleden sonra ise yolunuzu siste kaybedebilirsiniz. Yürüyüşlerde önünüzdeki ve arkanızdaki kişi ile göz ve ses temasını kaybetmeyin.

photo
* Pentax Z20, Pentax 28-80mm, Sensia 100, 28mm.
** Zirve için son kamp alanına kadar yaklaşık 2 saat süren yürüyüşümüz, dolu yağmaya başlayınca 1 saatlik bir inişle Yukarı Kavrun da sona erdi. Böyle bir hava varken şartların değişip dolu yağdığına dikkatinizi çekerim.

Bölgede çeşitli yaylalarda konaklayabileceğiniz gibi Kaçkar zirvelerinden bir geçişte yapabilirsiniz. İkisi içinde bir haftalık süre yeterli olmakta. Vaktiniz varsa çok rahat 15 günü bölgede geçirebilir ve sıkılmayacak bir çok aktivite bulabilirsiniz.

photo
* Pentax Z20, Pentax 28-80mm, Sensia 100, 28mm, sehpa, uzun pozlama.

Gündüz yürüyüşlerde yorulmadınızsa buyrun yayla eğlencelerine. Gece geç saate kadar tulumlar çalınıyor ve horonlar oynanıyor. Tabii mıhlamalı sıkı bir akşam yemeğinden sonra.

- Fotografları tıkladığınızda daha büyük boyutta görebilirsiniz.
- Bu üç fotografta 2000 yılı için hazırladığım sınırlı sayıda A2 boyutundaki takvimde yer almıştı.

Hiç yorum yok :