Fotoğraf ve fotoğraf ile ilgili bilgileri içerir.

Çekim Anında Kişisel Güvenlik

Hiç yorum yok
Bana fotoğraf nedir, nasıl yapılıyor anlatır mısın diye soranlara elimden geldiği kadar fotoğrafı anlatırken bir yandan da yaşanan çalışma ortamı tecrübelerimden de bahsederim.

Çekim anında karşınızdaki konu, zaman ve ışık her zaman rakibiniz olur. Sizden kaçmaya çalışır. Sizde kovalarken kendinizi bir an bile olsa kaybedip nerde olduğunuzu unutabilirsiniz.

Uzun zamandır sadece çekim sonuçlarını paylaşırken bu kez başıma gelenden blogu takip edenlere de bir pay düşsün dedim. Çekim anında kendi kişisel güvenliğinizi mutlaka alın! Saniyenin 1/100 sürede başınıza her türlü şey gelebilir. Çekemediğiniz bir kare için üzülmek size olabilecek kötü bir olaydan daha iyidir.

Hafta sonu aşağıdaki ilk kareyi çektim. Burada bir sıkıntı yok. Sonuç da fena sayılmaz. :)
(Konunun yine bir kedi olması tamamen tesadüf. Günün geri kalanında çekilen kedi sayısı: 9 )

photo

Peki sonra ne oldu? Derseniz, şimdi bu kareye dikkatli bakın.

photo

İlk kareyi çekerken daha iyi pozisyon almak için sol ayağım demir parmaklıkların orada biraz daha yüksek bir yere koymuştum. Çekimi yaptım ve ayağımı geri çekerken tam gördüğünüz ara boşluğa bastım. Nasıl oldu ise tam gücü vermeden boşluğun kenarında sendeleyerek ani bir tepki ile geri çektim. Ne oluyor diye baktığımda iki tarafa uzayıp giden kanal mazgallarının tam da durduğum noktada rahat rahat bir ayak sığacak kadar bir boşluğunun olduğunu gördüm. (Niye böyle bir ara var? )

Neyse ki bu kez şansım varmış o boşluğa (derinlik 20cm kadar) basıp düşmeden (ayağımı incitmem veya kırmam bile olası) ucuz atlattım. Bunun arkasında burayı çekip güvenlik hatırlatması olarak yazmak istedim.

Günün dersi;

* çekim yaptığınız yeri sonra değil, önce inceleyin.
* sadece önünüze değil, arkanıza sağınıza solunuza bakın.
* çerçeve ayarlarınızı yaparken geri gidişleriniz de mutlaka arkanıza bakın.
* çevredeki yaya ve araç trafiğini izleyin, dinleyin !

Kulaklara küpe olsun; "Önce iş güvenliği"

Hiç yorum yok :